Založ si blog

Zapudený sviatok žien

Dnes si  po 100. krát v poradí pripomíname medzinárodný deň žien, poznaný ako MDŽ.

Po nežnej zavrhnutý a sprofanovaný deň, ako tzv. socialistický. Ako aj mnoho iných vecí.

Keď mi dnes ráno môj pomerne mladý šéf priniesol ružičku, takmer som nechápala. Nádherné gesto, ktoré poteší každú ženu. O to vzácnejšie, že tento mladý človek neprežil svoj aktívny život v socializme. Berie to ako vyznanie úcty a vďaky svojim kolegyniam, ženám.

Prečo my na Slovensku musíme byť pápežskejší ako pápež a dokazovať si svoju pravdu ešte aj cez ten nič nezaviniaci sviatok žien. Áno bol to za socializmu deň, kedy mohli naši mocipáni a nadriadení aspoň raz v roku vyzdvihnúť prácu našich žien na budovaní spoločnej socialistickej budúcnosti a potom sa následne „spoločensky“ doraziť. Veľakrát to skončilo tak, že tie pracujúce ženy dostali doma od podgurážených manželov aj bitku. Áno aj o tom to bolo.

Ale samotná myšlienka MDŽ je určite iná a zmysluplná. Nemusíme úctu a lásku k ženám preukazovať práve v tento deň. Najlepšie by bolo každý deň. Ale pri súčasnom zrýchlenom spôsobe života, kedy sa dvaja blízki už pomaly doma míňajú, je pekné si nájsť jeden taký deň v roku, trebárs toho 8. marca, kedy muž žene povie jednoduché:

 „Ďakujem“

003342

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340725x
Priemerná čítanosť článkov: 4799x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy