Založ si blog

Je to drzosť, ktorá volá do neba

„Je to drzosť, ktorá volá do neba,“ zahlásil náš bývalý premiér v súvislosti s výberom budovy pre daňové úrady v Košiciach. Chvíľku, zhruba dva týždne pán Fico neusporadúval každodenné tlačovky, zrejme bol na zaslúženej dovolenke. Dnes sa to pravdepodobne skončilo a kolotoč tlačoviek začne odznova. Každý deň sa môžeme tešiť na prehlásenia plné žlče a srdcervúceho pohoršenia nad práve prebiehajúcimi udalosťami.

Slovensko má v osobe pána Fica človeka, ktorý mu ani na chvíľu nedovolí zabudnúť na to, v akej ničote to vlastne žijeme. Pravidelné ataky plné negativizmu a neustále upodozrievanie oponentov, nám to jednoducho nedovolia. Slovensko je jeho zásluhou stále v strehu a stále pripravené na to, že za každým dobrým úmyslom tejto vlády sa musí skrývať nejaké ALE.

Veď ten, ktorý si prešiel kauzami typu dotácie pre sociálne podniky, podvodu pri financovaní Privilégia, kauzou nástenkový tender na okradnutie Slovenska pri predaji skleníkových plynov americkou garážovou firmou Interblue Group, kauzami so kšeftovaním pozemkov pod Tatrami a mnohými inými, predsa musí fundovane o tomto hroziacom nebezpečenstve vedieť. Najlepšou školou je predsa len osobná skúsenosť.

Len jedno mi nejde do hlavy, a to je NESKUTOČNÁ DRZOSŤ, KTORÁ VOLÁ DO NEBA, že sa dnes bývalý premiér nerozpakuje každodenne využívať služby novinárov na šírenie týchto poplašných správ. Veď my, ktorí nedisponujeme len krátkodobou pamäťou si pamätáme obdobie, keď bol pán Fico vo funkcii predsedu vlády. Vtedy neprešiel deň, aby verbálne nezaútočil na vydavateľov a novinárov. Žurnalistov označoval za klamárov, slizkých hadov v mokrej tráve, prasce a idiotov. Ale ak sa náhodou médiá zďaleka nie takto vyjadrovali o ňom, súdil sa o vysoké odškodné. Takto vysúdil viac ako 66 tis. eur od spoločnosti 7 plus, s. r. o., ktorú žaloval v spore o ochranu osobnosti.

Počas obdobia výkonu jeho moci boli na Slovensku, arogancia, populizmus, šírenie národnostnej a triednej nenávisti a primitivizmus najhrubšieho zrna bežné a na programe dňa. A tak aby sme tak skoro na to nezabudli a nedajbože neodvykli si od týchto tradícii, tak je asi nutné denne usporadúvať tlačovky, ktoré nám pripomenú tieto zašlé časy.

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340696x
Priemerná čítanosť článkov: 4799x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy