Založ si blog

Hlavne že sa majú všetci radi

V jednej českej pesničke sa spieva: „V každé době věrni zůstaneme sobě…“.  

Naši politici sa touto prúpovídkou v určitých situáciách riadia veľmi radi a plnia ju takmer bezo zvyšku. Je im jedno, že prídu o celú voličskú základňu, stratia reputáciu a česť. Je im jedno, že víno kážu a vodu pijú. Je im jedno, že v spovedniciach bezostyšne klamú. Je im jedno, že týmto spôsobom zabíjajú aj tú poslednú kvapku nádeje v lepší a spravodlivejší svet.

Preto, aby zničili politického súpera, nemajú hanbu opakovane klamať, stretávať sa podozrivými osobami a bohorovne prehlasovať, že oni nemôžu za to, že to takto funguje.

Preto, aby zostali pri korytách, sú kedykoľvek pripravení urážať a soptiť síru na všetko, čo by ich len trocha mohlo ohroziť a keby to len predsa nevyšlo, pre tento prípad už majú záložný plán a kúpených ľudí, ktorí sa o nich do budúcna postarajú.

Preto, aby nedajbože ich rodiny nehladovali, nemajú problém paktovať sa s finančnými skupinami, pre ktoré sú záležitosti štátu „až“ na prvom mieste a správať sa ako výpalníci, hoci si ich občan zvolil, aby hájili jeho záujmy.

Preto, aby si udržali svoju moc, sú ochotní všetko zničiť, spreneveriť sa akýmkoľvek ideám, podriadiť ich svojmu mocenskému záujmu a ešte sa tváriť, že zachraňujú občana pred najväčším zlom.

Preto, aby si pripadali výnimoční a nenahraditeľní, nie sú schopní pripustiť, že aj niekto iný môže mať pravdu a môže to myslieť s krajinou predsa len dobre. Radšej ho vyhlásia za blázna a idiota.

Preto, aby sa cítili vo svojich pozíciách komfortne, neváhajú využívať súdnu moc, kriviť ústavu a zneužívať vymoženosť imunity.

Pýtať sa naivne, či ich nehryzie svedomie, je viac ako infantilné. Veď prečo by aj malo? Presvedčili samých seba, že sú nenahraditeľní, najpovolanejší, najkompetentnejší a najpracovitejší. Len ten občan nie a nie pochopiť to. Nuž áno. Človek, ktorý takto nerozmýšľa, to ani chápať nemôže. Bál by sa, že sa ráno nebude môcť pozrieť do zrkadla. Bál by sa, že slušní ľudia sa mu začnú vyhýbať. Bál by sa, že by mu svedomie nedovolilo spávať.

No nie náš politik. Ten takéto problémy nemá. Žije si takmer ako v raji. Ľahký a bez viny. Veď slovenské súdy ešte predsa nikoho jemu podobne dôležitého, za nič podobné neodsúdili. A morálka? To je kategória, ktorá je pri výkone jeho „poslania“ skôr prekážkou.

Ale popravde, tu už ani nejde o morálku. Tu už ide o bezhraničnú drzosť, ktorú sa už ani nesnažia zakrývať s vedomím, že aj tak im nehrozí žiaden trest. Možno tak v budúcom živote. Ale to je predsa tak ďaleko…

Zatiaľ sa budú mať všetci navzájom radi, tešiť sa a spoločne si spievať „V každé době věrni zůstaneme sobě…“

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340084x
Priemerná čítanosť článkov: 4790x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy