Založ si blog

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú v spravodlivej a bezpečnej spoločnosti, kde sú občania nositeľmi humánnych a demokratických princípov vládnutia a rešpektuje sa zákonnosť a zásady právneho štátu (programové vyhlásenie vlády). A ako inak, sľuboval istoty, termín, ktorý sa za posledné obdobie stal najviac sprofanovaným, vidiac, kam sa posunuli skutočné činy vlády na rozdiel od sľubov. Dnes máme po prezidentských voľbách a ich hlavný favorit si doteraz líže rany, nevystupuje na verejnosti, nekomunikuje s médiami. Nechápem ale prečo, lebo veď dostal od občanov iba také vysvedčenie, aké si zaslúžil a jeho ostentatívna ochota slúžiť tomuto národu bola prijatá presne tak, ako to naozaj myslel: neúprimne. Keď sa naposledy konala okázalá slávnosť k nejakému štátnemu výročiu, tak pán premiér hrdo vyhlásil, že iba on a pán Paška sú jediní z doteraz aktívnych politikov, ktorí boli priamymi svedkami tejto historickej udalosti. No v jeho očiach je to možno niečo výnimočné, no v tých mojich je to naopak smutné, vidieť, že títo politickí matadori ešte dnes, zaštiťujúc sa Cyrilo-Metodejskými tradíciami pľundrujú ducha tejto spoločnosti.

Včera sme sa, dúfajme, že navždy, zbavili ďalšieho dlhodobo traumatizujúceho prvku spoločnosti, ktorý vyhlásil, že „Sudca, resp. už adept na sudcovské povolanie musí mať etiku v sebe.“ A pritom on sám flagrantne podkopával dôveryhodnosť sudcovského stavu na Slovensku dlhé desaťročia až tak, že dnes už ani malé dieťa neverí, že v tejto krajine vládne spravodlivosť. Jediné, čo vo vysokých funkciách dokázal bolo, že si bezprecedentne naplnil rodinný rozpočet o odškodné v sporoch čoby verejného činiteľa s médiami tak vrchovato, že pozostalým po obetiach trestných činov, alebo neodborných zdravotníckych zákrokoch sa o takých čiastkach môže iba snívať.

Ďalší neuralgický bod vo fungovaní tejto krajiny predstavuje odchádzajúci politik, ktorého si pamätáme ešte ako generálneho prokurátora bývalej ČSFR, kedy ho vtedajší prezident Havel kritizoval pre jeho absolútnu nečinnosť, potom táto figúrka poslušne dlhé roky slúžila Mečiarovi, až sme ho ako menšie zlo v toku 2004 zvolili prezidentom a dodnes zostal verný svojej tradícii a poslušne slúži ďalšiemu, tentoraz SMERu. I keď jeho posledný výrok smerom k SMERu presne zapadá do intelektuálnej vybavenosti daného politika „Ja neviem, koľko má teraz Smer členov, ale keď si zoberiete, že je skoro 4 milióny 300 tisíc myslím voličov a vlani, teda predvlani vo voľbách bolo 2 milióny 600, ktorí lístok odovzdali, no tak nech je to u Smeru 0,4 %“ (26. január 2014), tak tento prezident si o sebe rozhodne nemyslí, že pre Slovensko urobil málo. Dôkazom toho je jeho ďalší výrok, keď berúc si asi za vzor pápeža Jána Pavla II. povedal: „Ja som skoro 400 dní absolvoval cestami po Slovensku, čo je skoro jeden rok kompletne“ (TA3 relácia V politike). A nakoniec ako fundovaný odborník, ako doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc., prorektor UK, generálny prokurátor ČSFR, pedagóg na PF UK, predseda NR SR, člen ústavnoprávneho, mandátového a imunitného výboru NR SR, takisto zahlásil: „Nesúhlasím s tými, ktorí hovoria, že je to protiústavný zákon. Je v rozpore s dvoma článkami ústavy a nie s celou ústavou” (zákon o diaľniciach, ktorý bol nakoniec označený ÚS ako protiústavný).  

Takže máme tu trio politikov, ktorí desaťročia slúžili tejto krajine až do „roztrhania tela“ a aj vďaka ich „obrovskému úsiliu a tvrdej práci“ vyzerá dnes naša krajina, tak ako vyzerá. Keby sa hneď zajtra stratili z povrchu zemského, nebude mi to ľúto. Lebo život pôjde aj bez nich ďalej tak ako doteraz. Matky sa budú starať o svoje deti, otcovia dennodenne nastupovať do práce aby uživili svoje rodiny, všetci tí čo poctivo pracujú a zabezpečujú chod tejto krajiny sa budú tešiť z obyčajných maličkostí, lások a svojich úspechov. A rovnako ako doteraz, ľudí budú súžiť choroby, sklamania i nezdary.

Hovorí sa, že nikto nie je nenahraditeľný, ale politici, hlavne tí na Slovensku si myslia, že bez nich to nepôjde. Omyl vážení, pôjde a možno omnoho lepšie!

DSC07376

 

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

Keď je košeľa bližšia ako kabát

17.02.2014

Blížia sa nám prezidentské voľby, kedy bude slovenský volič zase raz stáť pred voľbou menšieho zla a nebude sa môcť riadiť hodnotovými ukazovateľmi, či kvalitnými ponukami daných uchádzačov. Koniec koncov, buďme úprimní, čokoľvek by kandidáti pri svojich predvolebných kortešačkách tvrdili, je v tejto chvíli irelevantné, lebo realita ich pôsobenia [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340090x
Priemerná čítanosť článkov: 4790x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy