Založ si blog

Keď je zbraň oštarou

Áno reč je o vojenskom útočnom samopale vzor 58, ktorý nafasovali naši policajti. Nevieme kto bol autorom tej objavnej myšlienky, aby naši strážcovia zákona dostali k výkonu svojej funkcie túto zbraň, ale evidentne to nebol šťastný nápad. Možno úmysel bol dobrý, ale v tomto prípade je dláždený zlým rozhodnutím.

Nielen preto, že ich policajti zabúdajú na verejných priestoroch, ale hlavne z psychologického hľadiska. Keď sa dočítame, že je to vlastne vojenská zbraň s 3 km dostrelom, používaná priamo v boji, príde nám úzko. Keď sa neskôr dopočujeme, že náboje, ktoré mali naši policajti k tejto novej hračke k dispozícii boli po expirácii, tak nám príde mdlo. Keď potom vidíme dopraváka ako ho vyslovene obťažuje táto, v jeho prípade „zmysluplná“ pomôcka, tak nám príde aj smiešno. Ale ono to na smiech naozaj nie je.

Bohužiaľ, po uši ozbrojení policajti na našich uliciach evokujú pocit, že tu máme minimálne výnimočný stav. Za dverami sú MS v hokeji a bude nanajvýš zaujímavé sledovať reakcie zahraničných návštevníkov tohto podujatia na tento, v Európe nevídaný úkaz. Zasa si raz urobíme „reklamu“, takú svojskú ako vždy.

Nuž čo už. Ako hovorí klasik, na Slovensku je to tak. Tak sa nedivme. Keď máme plné sklady starých nepoužitých samopalov, šup s nimi k policajtom. Veď sme ušetrili a ešte aj vyzbrojili naše vnútro. Či je to vhodné, rozumné a bezpečné, nikoho netrápi. Ale malo by. Niekedy iba snaha ušetriť za každú cenu, nie je správna.

A čo je najhoršie, hanbu si možno zlíznu aj tí obyčajní, radoví príslušníci policajného zboru SR, ktorí vlastne o takú parádnu výzbroj ani nestáli. Ich nadradení im týmto urobili iba medvediu službu a zbytočne im podkopali, už aj tak nie veľmi vysokú dôveryhodnosť.

Keď sa niekto chce hrať silou mocou na Ramba, nech to robí trebárs doma na počítači, ale nech neexperimentuje na živých, pokoj milujúcich ľuďoch. Takéto pokusy sú nielen nebezpečné, ale iba posilňujú presvedčenie v chýbajúci normálny, zdravý rozum našich politikov a príslušných zodpovedných.

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340967x
Priemerná čítanosť článkov: 4802x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy