Založ si blog

Neznesiteľná ľahkosť bytia

Tak a máme za sebou najhonosnejší a najprestížnejší ples. Píšem máme, lebo to by človek nesmel byť v týchto dňoch na Slovensku, aby túto výnimočnú udalosť nezaregistroval. Valilo sa to na nás zo všetkých strán. Všetky televízie, komerčné rádiá a určite aj printové médiá sa následne nedajú zahanbiť.

11. ples v SND bol zasa o niečo naj v porovnaní s tými predchádzajúcimi. Od ambasádorky (mimochodom výbornej herečky) nadácie pre podporu sociálne slabým umelcom, ktorú založili za účelom využitia prostriedkov vyzbieraných od vážených hostí plesu, sme sa dozvedeli, že už druhý rok po sebe je tento ples organizovaný s takýmto ušľachtilým zámerom. A že ako dobre, že na Slovensku máme takýchto bohatých ľudí, ktorí podporujú dobrú vec.

Áno, zaiste má pani ambasádorka s tými bohatými ľuďmi na Slovensku pravdu, ale ani tento ušľachtilý cieľ nezakryje čudnú pachuť tohto bálu, ktorá zostane bežným ľuďom v ústach po zhliadnutí zoznamu hostí, ktorí mali tú česť a boli naň pozvaní. Ono to totiž nie je len o materiálnom bohatstve týchto našich slovenských milionárov. Človek sa nevie zbaviť pocitu, že „niečo smrdí v štáte dánskom“, keď vidí medzi VIP hosťami novodobých milionárov, ktorí prišli k majetku v časoch mečiarizmu a dostali na zlatom podnose miliardové hodnoty, o ktoré sa vôbec nepričinili a ktoré predtým patrili štátu. Alebo podnikateľov, ktorí sa ešte v 90 tych rokoch živili, jemne povedané, nie štandardne. Túto skutočnosť nezakryje ani vskutku obozretne vybraný plesový výbor a dojemné vystúpenie nevidomého speváka. To, že si títo naši novozbohatlíci vstupenky na takýto „charitatívny“ ples nemusia kúpiť a celý ples zafinancuje najväčší mobilný operátor zo zisku, ktorý nahonobil od všetkých zákazníkov, je iba ďalšie slovenské špecifikum. A keď mladá novo vychádzajúca spievajúca, tancujúca, seriálová a muzikálová hviezdička s infantilným smiechom zahlási, že dúfa, že každý hosť plesu pošle SMS správu, ktorá má hodnotu 100 eur, lebo je to na dobrú vec, tak začíname pomaly tých boháčov aj ľutovať. Najmä, keď  hodinu predtým v priamom prenose nemenovanej komerčnej TV vidíme ako „vážený“ podnikateľ vypľuje žuvačku pri príchode na ples rovno na červený koberec a rovno pred historickou budovou SND.

Ďalšie zúčastnené smotánkové celebrity a sprofanovaní politici dodávajú najvýznamnejšiemu bálu na Slovensku dodatočný a dostatočný punc kvality. Ešte že je tam ten celý organizačný štáb, 140 čašníkov, kopec kuchárov a zopár ďalších slušných ľudí, ktorí všetku túto nádheru zabezpečujú. Inak by sme pohľad na tú neznesiteľnú ľahkosť bytia slovenskej „high society“ ani pri najlepšej vôli nezvládli.

004516

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 341060x
Priemerná čítanosť článkov: 4804x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy