Založ si blog

Začiatok červeno-bielej Odysey na Slovensku

Dnes nám na Slovensku začína v porovnaní s tou líbyjskou, taká maličká naša Odysea.

Človek by si myslel, že rezort, ktorý je bez akéhokoľvek sporu považovaný za najväčšiu bezodnú dieru slovenského rozpočtu, nemá už čím prekvapiť. Ale chyba lávky! Má.

Tí najfundovanejší, piliere tohto rezortu, lekári, vyzývajú občanov aby ich podporili v proteste, proti tomu, čo sa deje so slovenským zdravotníctvom. Súčasťou protestu bude aj petícia s názvom: „Chceme zdravotníctvo pre občana!“.

No vážení študovaní MUDr-ovia., povedzte nám neznalým, komu teda doteraz naše zdravotníctvo vlastne slúžilo, ak nie našim občanom? Snáď nie mimozemšťanom? Ale bohužiaľ skúsenosti našich občanov vám v tomto asi dajú za pravdu, lebo zdravotníctvo naozaj doteraz na Slovensku slúžilo hlavne na obohacovanie sa. Farmaceutickým kolosom, zdravotným poisťovniam, úradníkom na ministerstve zdravotníctva, nastrčeným firmám a samozrejme aj lekárom. Posledným ukážkovým príkladom je včerajšia správa o tom ako Bratislavská štátna záchranka platí za služby, ktoré jej neboli nikdy dodané. A nejde o fazuľky. Zmluvy za tieto výkony sú nakontrahované na pol milióna eur.

Tak aj takto funguje naše zdravotníctvo. Podvody, plytvanie, úplatky a na konci toho špinavého reťazca je ten, ktorý iba obťažuje – pacient.

Áno aj tí najfundovanejší t. j. lekári, nech si dnes spytujú svoje svedomie, prečo im doteraz tento stav vyhovoval. Je jasné, že niečo sa musí zmeniť, nakoľko neefektívne vynakladanie prostriedkov a zrejmý bordel v tejto oblasti je naďalej neúnosný. Ale stavať pacientov do úlohy obete slúžiacej na presadenie čo ako ušľachtilých cieľov, je viac ako povážlivé.

Je ľahko štrajkovať, keď následky štrajkov nesú na pleciach iní a nie aktéri štrajku. Je ľahké štrajkovať s vedomím, že máme v rukách to najcennejšie, a to je zdravie a životy ľudí. Ale takisto je veľmi ľahké prísť aj o tie posledné omrvinky dôvery, ktorú ešte naši lekári požívajú. Lebo prah dôvery tých najnechránenejších a tých o ktorých vlastne ide, nás všetkých, má takisto svoje limity. 

Nedá sa stavať niečo nové a dobré na tom, keď trpia nevinní. Rovnako je to v Líbii ako aj na Slovensku.

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340224x
Priemerná čítanosť článkov: 4792x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy