Založ si blog

Trocha ľudovej múdrosti

Dnes máme možnosť počuť v každých denných správach odhodlané slová nášho bývalého pána premiéra v duchu: „Už máme toho dosť!“ Myslí tým okolnosti v SNR okolo opakovanej tajnej voľby generálneho prokurátora. Nuž áno, bývalý pán premiér, väčšina z nás toho už má skutočne dosť. A nielen túto opakovanú voľbu. Buď z takého, alebo onakého uhla pohľadu, už toho máme naozaj plné zuby. Ale jeden menovateľ našej nespokojnosti je spoločný. A to,  totálna dezilúzia z politického diania na Slovensku.

Obyčajný bežný človek už neverí a nedúfa. Všetci politici do jedného, sa u nás riadia minimálne jedným z týchto krásnych slovenských prísloví:

„Dávno tie hrable skapali, čo k sebe nehrabali“

„Bližšia košeľa ako kabát“

„Len si mne dobre bolo, čo ma po druhých“

„Najlepšia obrana je útok“

„Podľa seba súdim teba“

„Zlodej kričí, chyťte zlodeja“

„Pod lampou je najväčšia tma“

„Dnes mne, zajtra sebe…“

„Zlý poslanec nevyhynie!“

„Pán Boh stvoril vrany a čert politické strany“

Takže, nebolo by vlastne na Slovensku lepšie bez všetkých tých smiešnych politikov, ktorí si naivne myslia, že len oni majú výsadné právo byť naštvaní na svojho politického protivníka?

 

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340760x
Priemerná čítanosť článkov: 4799x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy