Založ si blog

Bizarný „záchranca“, časť 2.

Zhruba pred rokom som venovala článok politikovi, ktorý je v mojich očiach stále, aj po roku nečitateľný. Vtedy som napísala, že politikovi, nováčikovi, ktorý má problém vo vyjadrovaní sa spisovným jazykom, ktorý miluje svetlo kamier, ktorý niekedy skôr pripomína komedianta ako seriózneho činiteľa, ktorého skutky sú niekedy vnímané rozporuplne a ako nepochopiteľné, sa jedno uprieť nedá. Všetky jeho kroky sa javia ako snaha o zmenu. Zmenu k lepšiemu. Ak je ale toto jeho úsilie poháňané viac vidinou vybudovania si svojej politickej kariéry, ako samotnou podstatou veci, tak je to rovnaké ako to, čo už na Slovensku poznáme viac ako 20 rokov. Pokiaľ to ale prvý „obyčajný“ človek myslí úprimne, vážne a so všetkou úctou k občanovi, tak možno sme svedkami niečoho nového a prevratného.

Asi nadsadené tvrdenie, ale včera ma tento politik minimálne potešil. V tejto slovenskej politickej ničote som mala konečne radosť pozerať sa na politikov, ktorí odmietajú ísť na detektor lži. Bolo viac ako komické sledovať ako títo páni, ktorí samých seba považujú za symboly boja o demokraciu na Slovensku vehementne odmietajú detektor lži.

Ale prečo vážení páni? Aký problém má človek, ktorý neberie úplatky sadnúť si k detektoru lži? Že nie ste cvičené opičky? No to my vieme. Tu sa jedná o vyšší druh primátov, možno gorilu. Že je to debilný nápad? No v očiach väčšiny obyvateľov Slovenska ani nie. Tí totiž vašim vyhláseniam neveria. Neveria totižto už nikomu. A preto chcú exaktný dôkaz.

Pán Matovič v mojich očiach zabodoval. I keď je to mierne infantilné konanie, ale spoločnosť, ktorá je v takom morálnom rozklade ako tá naša, možno naozaj potrebuje takýchto ľudí, ktorí by jej tak švejkovsky, ale úplne na rovinu ukázali, že to, kam sme sa to dopracovali už nie je ani sranda, ale obyčajná paródia.

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340950x
Priemerná čítanosť článkov: 4802x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy