Založ si blog

Hranica možného, časť 2.

Takmer pred dvomi rokmi som na mojom blogu venovala článok rómskej otázke (http://zaza.blog.pravda.sk/2012/04/03/hranica-mozneho/), ktorý som na základe sľubov nového premiéra zakončila takto: Je paradox, že práve ľavicový politik sa tak vehementne pustil do riešenia tohto problému. Dúfam, že to nie sú len obyčajné prázdne prehlásenia a konečne prídu aj reálne kroky. Keď sa SMERu podarí zhostiť sa tejto úlohy so cťou a efektívne, tak to bude viac ako zázrak.

Odvtedy prešlo veľa vody Dunajom, zázrak sa nekonal a moja nádej, ostatne ako po každom sľube politikov, zostala opäť nenaplnená. V sobotu sa bude uprostred našej malej krajiny lámať chlieb a Banská Bystrica ukáže, či plané sľuby, klamstvá a arogancia moci budú konečne potrestané. Aspoň morálne, keď už nie zákonom, tak ako by si to mnohokrát zaslúžili.

Každému rozumne uvažujúcemu človeku je jasné, že nie rómski spoluobčania môžu za to, že zástupca nacionálneho extrémizmu može po prvý krát usadnúť na kreslo predsedu VÚC. Nie sú to ani zúfalí občania, ktorí organizujú rôzne pochody (napr. Dobrovodský), petície a sťažnosti proti chovaniu sa Rómov. Na vine sú jedine a iba politici, tí ktorí nás 23 rokov klamali, sľubovali a jediné, čo ich skutočne zaujímalo boli ich plné korytá. Dnes sa rozohňujú, pozerajú s otvorenými ústami alebo sa hlúpo čudujú, ako je to možné. Z ich strany je to dobre hrané divadlo, ale v očiach nás ostatných je to iba obyčajná fraška. Fraška, ktorá je o to smutnejšia a stupídnejšia, že namiesto toho aby sa zomkli pre vec a začali konečne riešiť pálčivú rómsku otázku, sú schopní akurát tak spolčiť sa proti Kotlebovi, vraj aby zabránili extrémizmu.

Je mi ľúto našich rómskych spoluobčanov, ktorí aj keby naozaj chceli niečo zmeniť, tak politici to nikdy nedovolia. Lebo je to pre nich jednoducho veľmi pohodlný a bohato eurofondami nafutrovaný štít a dobrá výhovorka v prípade akéhokoľvek zlyhania. Dnes je to Kotleba, zajtra možno rabovanie a napozajtra….

Nie, na zodpovednosť treba brať tých, čo mali doteraz v rukách moc a nie tých, čo dnes iba využili ich neschopnosť vládnuť. Lebo vládnutie to nie sú iba štátne zákazky, vládny špeciál, vládne limuzíny a VIP party. To je hlavne zodpovednosť za 5 mil. občanov. Ale bohužiaľ, toto je naozaj to posledné, čo našich mocných trápi.

…..a hranica sa posúva ďalej a ďalej….

004518

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340089x
Priemerná čítanosť článkov: 4790x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy