Založ si blog

Koniec, alebo druhý začiatok, časť 2.

27. apríla 2012 som pri príležitosti prevzatia moci druhou Ficovou vládou napísala príspevok http://zaza.blog.pravda.sk/2012/04/27/koniec-vs-zmena/ končiaci slovami: Dnes druhý politik, za ktorým idú takisto masy, ktorý si dokáže vďaka svojim verbálnym schopnostiam získať ľudí, predstavil novú víziu na budúce štyri roky. Nezostáva nám všetkým, či pravoverným, či ľavoverným veriť mu, že to myslí úprimne a neskončí ako jeho predchodca, veľký zakladateľ štátu, ktorého jeho vlastná viera v samého seba tak oslepila, že nakoniec nevidel toho, pre koho tam vlastne bol.

Tým prvým politikom bol v tomto prípade Mečiar, ktorý v tom istom čase zhodou okolností ohlásil odchod z politiky.

Dnes nám náš premiér s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote, poznajúc jeho dramatické nadanie, pateticky zahlási, že sa bude uchádzať o post prezidenta, lebo takto môže najlepšie poslúžiť krajine a občanom. Možno padnú aj slová o záruke bližšie nešpecifikovaných istôt, alebo nás tento politik konečne prekvapí a nepripojí k tomuto rozhodnutiu žiadne populistické floskuly. A to by bolo snáď najlepšie.

Človek, ktorý sľuboval ľuďom, že jeho vláda chápe STABILITU okrem iného ako schopnosť: – byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná, – vrátiť ľuďom nádej, že žijú v spravodlivej a bezpečnej spoločnosti, kde sú občania nositeľmi humánnych a demokratických princípov vládnutia a rešpektuje sa zákonnosť a zásady právneho štátu, ….nemá morálne právo naďalej klamať a zavádzať občanov a konečne chlapsky priznať a na rovinu povedať, že v tejto krajine sa vládnuť jednoducho nedá. Vládnuť s vládou, ktorá je predovšetkým riadená záujmami finančných skupín, závislá od rozhodnutia Bruselu, v konečnom dôsledku bezzubá ako baba Jaga z Mrázika a prakticky aj jej nominanti sú iba dosadené bábky jednotlivých záujmových skupín. Krásne predsavzatia a ešte krajšie sľuby pri inštalovaní tejto vlády istôt vyšumeli do stratena, alebo čo je ešte horšie, obrátili sa proti tým, ktorým boli určené.

Kvalita života v SR je síce trvalo udržateľná, ale neustále sa prehlbujú rozdiely medzi chudobnými a bohatými, pričom štvrtina národa žije na hranici totálnej chudoby. Stredná vrstva je zdecimovaná hlavne kvôli prijímaniu ekonomických opatrení vlád tohto premiéra, ktorý chce byť solidárny, ale zároveň nevie šetriť, takže berie hlavne tým, čo vytvárajú skutočné hodnoty, lebo veľké ryby prezieravo odplávali do iných daňových rajov.

Druhé predsavzatie: – vrátiť ľuďom nádej, že žijú v spravodlivej a bezpečnej spoločnosti, kde sú občania nositeľmi humánnych a demokratických princípov vládnutia a rešpektuje sa zákonnosť a zásady právneho štátu, ….zostalo nielenže nenaplnené, ale opak je pravdou. Ľuďom sa nádej nevrátila, iba sa znovu potvrdilo, že táto krajina bude vždy krajinou rovných a rovnejších a deno denne sa presviedčame, že právo na Slovensku nemá nič spoločné so spravodlivosťou.

Takže suma sumárum, ani sa nečudujem, že sa pán Fico rozhodol kandidovať za prezidenta. 5, slovom päť rokov spokojného života v prezidentskom paláci, doživotná renta i imunita, sú dozaista benefity, ktoré si ako si sám určite myslí, zaslúži.

Ale, vždy je tu nejaké ALE! Tí, čo mu neverili ani slovíčko o proklamovaných istotách, tento krok neprekvapí, lebo ho považujú za jedného z mnohých (ak nie všetkých) typicky slovenských politikov. Tí, ktorí mu verili, sú asi sklamaní, že nedodržal slovo a nepokúsi sa o nemožné. Ak to vyjde, bude síce prezidentom, ALE jeho SMER naberie smer HZDS a SDKÚ, ktoré boli takisto stranami jedného muža. Ak to nevyjde, Fico utŕži veľkú morálnu facku, z ktorej sa už vyhováraním sa na opozíciu, ako to bolo v prípade Kotlebu, nedostane. To bude len a len jeho prehra.

Tak, či tak, v podstate je to jedno. Opäť je to iba v poradí ďalší politik, ktorého vlastná viera v samého seba tak oslepila, že nakoniec nevidí toho, pre koho tu v skutočnosti je.

004698

Kto je tu vlastne hyena?

24.11.2014

Dnes nám naša siedma veľmoc priniesla správy o tom, ako sa náš sociálny premiér rozhorčil nad tým, že si ľudia dovolili protestovať so sviečkami rovno pred domom 2. najvýznamnejšieho verejného činiteľa, ktorý je podozrivý, že je za špinavosťami okolo kupčenia so zdravím tohto národa, a nazval ich veľmi expresívne: hyenami. Takže takto: Hyeny sú známe aj ako [...]

Koniec, alebo druhý začiatok, epilóg

20.05.2014

V mojich predchádzajúcich dvoch blogoch s rovnakým názvom som mapovala kroky, ktoré prešlo Slovensko od Mečiara až po nášho terajšieho dvojnásobného premiéra, ktorý sa po vyhratých voľbách v roku 2012 zaviazal byť zodpovedným, vedieť ako konať a vládnuť tak, aby kvalita života v Slovenskej republike bola trvalo udržateľná a vrátiť ľuďom nádej, že žijú [...]

Keď túžba po moci zatemní zdravý rozum

24.03.2014

Prístup k moci by mal byť zakázaný tým, ktorí ju milujú. Platón Včera sme do schránky dostali list. Nebol to obyčajný list. Obálka bola krásne ofrankovaná farebným slovenským štátnym znakom s červeným odkazom: PRIPRAVENÝ PRE ĽUDÍ, kandidát na prezidenta Róbert Fico (vlastnoručne podpísaný). List je na kvalitnom kriedovom papieri so známym obrazom z bilbordov, [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

zaza

Nebojme sa pravdy. Aj tak nás raz zastihne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 340088x
Priemerná čítanosť článkov: 4790x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy